Natuurlijk zingen voor nachtegalen en kraaien

 

Je wil graag zangles in Utrecht. Welkom!

Hier leer je zingen met aandacht voor wat je lijf je wil vertellen. Ik combineer lichaamswerk en zang. Heb je affiniteit met mindfulness, yoga of meditatie? Dan vind je hier veel aanknopingspunten.

 

Hoe ziet een zangles eruit? 

Je kiest voor een combinatie van zangles en lichaamswerk. Wat houdt dat in? 

Elke les start met 10 minuten lichaamswerk. Vaak werk ik met beweging, soms met aanraking. De oefeningen helpen je om te gronden. Dit bereidt je voor op het zingen. 

Vervolgens werk je met de stem. Gericht puur op de klank zelf. Je zingt eerst losse tonen. Zo kun je heel precies horen en ervaren wat dat is – een klank. Daarna doe ik wat zangoefeningen met je. Je oefent laag, midden en hoog. En hoe je deze verbindt.

Ten slotte zing je een zelfgekozen lied. Ik begeleid je op de vleugel. Je werkt aan melodie, timing, frasering en je omgang met tekst. Ook help ik je om meer grip op de structuur van muziek te krijgen.

Tijdens de les herinner ik je steeds aan je lichaam. Zo blijf je zintuiglijk aanwezig. Je vertrouwt op je innerlijke ervaring. En je leunt minder op instructies van buitenaf.  [ meer over de lesmethode ]

Mijn zelfvertrouwen is gegroeid. En meer nog het vertrouwen in mijn lijf, dat het zingen moeiteloos gaat – Maria

Elke les leert me weer meer over mezelf en daar word ik heel blij van – Carin

Dagelijks heb ik plezier van de lessen van Jo-Anne, al zie ik haar eens per twee weken – Rosa  

[ meer reacties ]

 

Wat neem je mee van de zangles?

Je stem wordt soepeler. Je klank rijker. Het is een helder en eerlijk geluid. Je bent minder terughoudend – zonder jezelf te overschreeuwen.

Ik merk dat ik meer zing en minder twijfel. Ik open me makkelijker en voel me meer in balans. Zelfverzekerd, sterk – Aija

Ik heb mijn stem ontdekt en ben nog steeds aan het ontdekken. Ik heb er nu echt plezier in. Doordat er geen druk op staat is er zoveel meer mogelijk – Marieke

Je blijft makkelijker bij jezelf. Hoe? Je leert de kunst van vertragen. Zo ontwikkel je een kalme focus. De behoefte om te controleren neemt af. Je bereidheid om nieuwsgierig te zijn groeit. Je waarneming verfijnt.

Ik sta vaker in contact met mezelf en durf hiervan meer te laten zien. Ook als het kwetsbaar is – Lieke

Ik merk veel sneller of ik wel vanuit acceptatie en rust bezig ben – Joyce

[ meer reacties ]

 

Waar krijg je les?

Je krijgt zangles in het centrum van Utrecht. De studio ligt aan het Kleine Geertekerkhof. Tussen de Singel en de Oudegracht. Daar staat een oud schoolgebouw met kunstenaarsateliers. Een inspirerende, creatieve plek. Het is er heerlijk rustig en er staat een mooie vleugel. Ik zie je graag! [ hier vind je alle praktische info ]